طبیب شو| اخلاط اربعه

💫غذایی که ما میخوریم پس از هضم در معده و روده کوچک، از طریق عروق بسیار ریز به کبد منتقل میشه و پس از پردازش در کبد به چهار بخش عمده تقسیم میشه: صفرا، دم (خون)، بلغم و سودا.
به هر یک از اینها «خلط» گفته میشه و منظور از #اخلاط_اربعه همین چهار خلط هست.
💫البته بلغم عمدتاً در معده و روده ایجاد میشه و مقدار کمتری از آن در کبد تولید میشه.
این بخش از طریق عروق لنفاتیک روده جذب میشن و برخلاف بقیه غذاها وارد کبد نمیشه.امروزه به این بخش جذب شده تری گلیسیرید میگیم که نوعی چربی خون هست.
💫برای نزدیکی به ذهن اینطور در نظر بگیرین، که اگر یک مقدار خون را داخل لولهی آزمایش بریزیم چهار بخش در آن دیده میشه:بخش فوقانی آن که در واقع خون هست و به زردی میزنه صفرا نام داره، بخش زیرین آن که به رنگ قرمز هست دم و زیر آن بلغم قرار داره و در ته لوله یک لایه رسوبی تیره رنگ داریم که سودا نامیده میشه.
💫گرچه همه این اخلاط در خون موجود هست اما خداوند متعال برای صفرا و سودا، مکان های ذخیره(صفرا در کیسه صفرا و سودا در طحال) آفریده است که در آن جمع بشن و در هنگام نیاز و به اندازه لازم، در بدن انتشار یافته و مانع ابتلا به بیماریهای مربوطه بشن اما دم و بلغم در بدن و در عروق خونی، لنفاوی و… در حال حرکت هستن و جایگاه ویژه ای ندارن.
💫بنابراین وجود هر چهار خلط در بدن انسان ضروری هستش اما هریک به اندازهای خاص و معین.
💫پروردگار حکیم با تقدیر خود برای هر یک از این ها مقدار معینی را مقدر کرده و آنچه موجب بیماری هست به هم خوردن تعادل میان این اخلاط و تغییر در مقدار یا تغییر در کیفیت اخلاط هست.
💫به همین دلیل، در اکثر بیماریهای اکتسابی باید به دنبال غلبهی یکی از #اخلاط_چهارگانه بگردیم. این غلبهی خلط، «سوء مزاج مادی» نام داره یعنی تغییر در ماده، ایجاد شده و یکی از اخلاط افزایش یافته و غلبه پیدا کرده و مزاج فرد یا عضو را از حالت تعادل خارج کرده.
دیدگاهتان را بنویسید