طبیب شو| سته ضروریه(اصل پنجم)

و اما اصل پنجم:
اصل احتباس و استفراغ🥴🤢
استفراغ از ریشه فراغت هست و در طب به معنی آزاد و رها شدن بدن از مواد نامتعادل و غیرطبیعی هستش، به عبارت دیگه استفراغ یعنی زدودن سموم و مواد زائدی که در هر یک از مراحل هضم و متابولیسمِ مواد غذایی ایجاد میشه.
اگه فردی غذا به اندازه کافی بخوره ولی دفع مدفوع، ادرار و یا تعریق کافی نداشته باشه یا به عبارتی احتباس زیادی داشته باشه دیر یا زود دچار مشکل میشه؛ همچنین اگه فردی غذای کافی بخوره ولی بیش از اندازه دفع مدفوع، ادرار و یا تعریق داشته باشه و به عبارت دیگه استفراغ بیش از اندازه داشته باشه نیز دچار مشکل میشه.
استفراغ به دو دسته طبقه بندی میشه:
١-استفراغ طبیعی: مانند دفع گازهای سمی از طریق ریه، دفع باد، دفع مدفوع، دفع ادرار، تعریق، عادت ماهیانه، عطسه، سکسکه، جمع شدن ترشحات در گوشه چشم هنگام بیدار شدن از خواب و…
چنانچه تحت هر شرایطی هر کدوم از این مکانیسمهای دفعی بیشتر یا کمتر از حالت طبیعی فعالیت بکنه و ماده دفعی بیش از حد از بدن خارج بشه یا در بدن حبس بشه، میتونه باعث سوء مزاج و بیماری بشه.
نوع دیگهی استفراغهای طبیعی وقتی اتفاق میافته که مواد زاید بیش از اندازه در بدن جمع بشه و بدن سعی میکنه به طریقی این مواد زاید رو دفع کنه؛ مثل اسهال، خونریزی از بینی، سرفه، تب و آبریزش از بینی.
در این نوع از استفراغهای طبیعی معمولا علایم خفیف و مدت اون محدود هست.
در این موارد، بدن در حال تلاش برای حفظ تعادل خود هستش و ضمن اینکه فرد و پزشک، گوش به زنگ هستن تا مشکلی بروز نکنه، باید به قوای طبیعی بدن فرصت داد تا دفاع طبیعی انجام بشه.
٢-استفراغ عمدی: در این مورد پزشک متوجه میشه که مواد زاید و سموم در بدن ذخیره شده و قوای طبیعی بدن نتونسته به اندازه کافی اونها رو دفع کنه و در اینجا طبیعت نیاز به کمک طبیب داره.
طبیب با ایجاد اسهال، تعریق، افزایش ادرار، فصد، حجامت، سونا و یا تدابیر روحی و روانی و تدابیر دیگه به یاری طبیعت میاد و به سیر طبیعی دفع مواد زاید و سموم کمک میکنه.
در هر صورت حجامت، فصد، زالو، اهدای خون، عادت ماهانه زنان و عطسه از مهم ترین مصادیق استفراغ و احتباس به شمار میان.
هفت بخش مهم استفراغات بدن:
عرق: بدنی که زیاد عرق میکنه یعنی سمومش زیاده پس بدن مدام در حال دفع این سموم هست و برعکس، بدنی هم که اصلا عرق نمیکنه نشون میده که ضعف بدن به حدی هست که قادر به دفع سموم نیست. پس در دو حالت باید بررسی و درمان بشه تا مشکلات بزرگتری رو ایجاد نکنه.
مدفوع: دو چیز در #طب_سنتی، مادر همه بیماریهاست: اول یبوست و دوم غلظت خون؛ که باید هر دو درمان بشه.
از نظر بوعلی به طور طبیعی باید بدن انسان در روز ٣ تا ۵ مرتبه دفع داشته باشه و اگر کمتر از یک دفعه شد، لازمه که آشهاى ملين يا آبگوشت ملين كه داخل اون آلو بخارا، تمر هندى یا پره زردآلوى خشك داشته باشه، يا به ميوههاى ملين، مزاج رو نرم كنه، میل بشه چون که ماندگاری زیادِ پس ماندههای غذا در روده ها باعث میشه اونها شروع به جذب سموم ناشی از هضم غذا کنن و این سموم در بدن ذخیره میشه و بعد از مدتی خودش رو بصورت بیماری نشون میده (خیلی از سرماخوردگی ها تا سرطانها منشاء از یبوست دارن).
ادرار: میزان ادرار به مزاج فرد بستگی داره. مثلاً:افراد بلغمی از ادرار زیاد و صفراویها با حجم ادرار کم مواجه هستن. ولی در کل اگر فردی ادرار کمتر و یا بیشتر از حد معمول خودش رو تجربه کنه در صورتی که مایعات کم یا زیاد خورده باشه طبیعیه، اما اگر بدون دلیل شاهد كم و زياد شدن ادرار بشیم، به طوری که ادامه داشته باشه بايد به دنبال علت و درمان اون رفت.
عادت ماهانه: در خانمها این مسئله باید بسیار بسیار جدی گرفته بشه. هرگونه تغییر در سیکل ماهانه برای خانمها باید هشدار محسوب بشه چون بانوانی که قاعدگی طبیعی ندارن دچار انواع مشکلات جسمی و روحی مانند: کم خونی، ضعف، مشکل پوستی، ریزش مو، افسردگی و استرس میشن. پس در اولین فرصت با بهترین و کم عارضهترین روش، درمان رو شروع کنن.
حجامت، فصد و استفراغات سه مورد آخر از موارد سمزدایی هستن که از روشهای درمانی #طب_سنتی محسوب میشن و در استفاده از اونها نیاز به تخصص و تجویز پزشک طب سنتی هست.
دیدگاهتان را بنویسید