طبیب شو| سته ضروریه(اصل دوم)

و اما اصل دوم:
اصل خوردن و آشامیدن 🍪🥛
پیامبر اکرم(صلاللهعلیهوآله):
«معده خانه ی تمام دردها و بیماری هاست.»
غذا در بدن ایجاد خون میکنه که در طب سنتی به اون دم میگن.
دم، گرم و تر هستش.
غذا در بدن سـه هضم داره:
اول در معده، دوم در کبد و سومی در اندامها.
وقتی هضم به کبد میرسه برحسب ماهیت غذا، چهار خلط در بدن ساخته میشه که شامل صفرا (گرم و خشک)، دم (گرم و تر)، بلغم(سرد و تر) و سودا(سرد و خشک) هست و این خلطها در واقع از همون ابتدای خلقت (ایجاد نطفه) طبع و مزاج رو در بدن میسازن؛ بـنابراین با داشتـن تغذیه صحیح میتونیم جسم و روحمون رو در حالت تعادل نگه داریم.
در #طب_سنتی غذاها روی هر شخص با توجه به ویژگی های فردی، فصل و نوع شغلی که داره اثر متفاوتی میذاره.
برای مردم، چه سالم و چه بیمار، توجه به زمان غذا خوردن، آداب غذا خوردن، عادات غذایی، مزاج معده و غذای مصرفی، پرهیز از ناسازگارها در تغذیه، خواب بعد از تغذیه و… بسیار اهمیت داره.
«تعیین زمان غذا خوردن رو به بدنتون بسپارین» یعنی اینکه تا گرسنه نشدین غذا نخورین و تا هنوز کامل سیر نشدین دسـت از غذا خوردن بکشین.
در یک وعده، تنوع خوری زیادی نداشته باشین. یعنی چهار نوع غذا رو همزمان نخورین چرا که برای جذب هر کدوم به حرارت غریزی متفاوتی نـیاز هستش و مصرف همزمان اونا با هم، خلط خام ایجاد میکنه که این خلط باعث فرسودگی دستگاه گوارش میشه.
برای مثال: خوردن ماست با غذاهای گوشتی بسیار مضر و سودا زاست.
خوردن سرکه به همراه تخم مرغ، خوردن ماست با ماهی، خربزه با عسل و…
در #طب_سنتی وعده ناهار سودا زاست و توصیه شده که از صبحانه و شام استفاده بشه.
برای هضم بهتر غذا کف دست خودتون رو روی ناف و دست دیگه رو روی معدهی خودتون گذاشته و حدود ۱۰ دقیقه تمرکز کنین و هر ذکری که میدونین تکرار کنین تا انرژی دستاتون به هضم غذا کمک کنه!
و اگه زمانی خواستین دراز بکشین، اول به پهلوی چپ و بعد از ۲ دقیقه به پهلوی راست بخوابـین تا خون، متوجه کبد شما بشه و هضم بهتر صورت بگیره.
دیدگاهتان را بنویسید