طبیب شو| نکات مربوط به غذا 3

✨میزان کالری موجود در هر دسته بجز استثناهایی که وجود داره تقریبا مشابه هست.
✨درنگاه کلی دستهی قلیل الغذا شامل میوهها و سبزیهای غیر نشاستهای هست به غیر از پنیر و گوشت مانده(قدید) که در این دسته ذکر شده و کالری بالاتری نسبت به سایر موارد این دسته داره که اگر این دو مورد رو حذفشون کنیم میانگین کالری این دسته ۴٢/۴٠٣ میشه که اختلاف مشخصتری با دو دسته دیگه پیدا میکنه.شاید قرار گرفتن گوشت مانده در دستهی قلیل الغذا به علت از دست دادن ارزشهای غذایی اون به علت کهنه بودن گوشت باشه نه کالری پایین اون.
✨در دستهی متوسط الغذا نیز میزان کالریها به استثنای کلم بسیار به هم نزدیک هست و اگر کلم رو حذفش کنيم میانگین کالری این دسته ١٨١/٣۶٧۵ میشه.
✨دستهی کثیر الغذا شامل انواع گوشت و تخم مرغ هست که امروزه نیز جزو غذاهای پرکالری شناخته میشن. استثناء این دسته کلم قمری با ٢٢/۵٨ کالری هست که اگر میانگین این دسته رو با حذف کلم قمری محاسبه کنیم ٢٣٨/٨۴ میشه.
⚠️نکته ظریف دیگهای که در این دسته بندی(کثیر الغذا) وجود داره قائل شدن تفاوت بین گوشتهای مختلف هست طوری که گوشت شتر و ماهی که در دستهی متوسط الغذا قرار گرفتن در مقایسه، کالری کمتری از گوشت گاو، کبک و مرغابی که در دستهی کثیر الغذا دسته بندی شدن، دارن.
قرار گرفتن گوشت گوساله در دستهی متوسط الغذا و گاو در دستهی کثیر الغذا نیز احتمالا به میزان چربی که با بالا رفتن سن حیوان در گوشت به وجود آمده و در نتیجه سبب افزایش مقدارکالری اون میشه، هستش.
❌تذکر❌
با توجه به نبود ابزار لازم برای اندازهگیری انرژی تولید شده از مواد غذایی در زمان مطرح شدن این دستهبندیها(کتاب هدایه المتعلمین فی الطب قرن چهارم ه.ق) مطابقت تقسیم بندی مواد غذایی از نظر میزان غذا(کثیر الغذا، متوسط الغذا، قلیل الغذا) با محاسبات کالری که سابقهی اون به قرن ١٨ میلادی و شباهت این تقسیمبندی به جدول جانشینی مواد غذایی که سابقهی اون به سال ١٩۵٠ میلادی میرسه بسیار درخور توجه هستش.
دیدگاهتان را بنویسید