طبیب شو| اصطلاحات تغذیه در طب سنتی

✨حکما با انجام آزمایشهای مختلف و کسب تجربیات فراوون طی قرنها، غذاها رو به ۱۸ بخش طبقه بندی کردن.
برای درک بیشتر، تعدادی از اصطلاحات تغذیه رو توضیح میدیم:
✨لطیف:
غذایی هست که مواد زائد اون کم هست. وقتی بدن روی اون اثر میکنه به سرعت هضم میشه و مورد استفاده اندامها قرار گرفته و قوه مُدَبِّره بدن(طبیعت بدن)به سرعت اون رو آماده مصرف میکنه.
این غذاها برای افرادی که به تازگی از بیماری بهبود یافتن یا افراد متفکر مناسب هست.
✨کثیف:
از ریشه تکاثف و به معنی درهم فشرده بودن هست و بدن برای استفاده از این غذاها باید زحمت زیادی بکشه تا اون رو آمادهی مصرف در اندامها کنه و مواد زائد اونها هم زیاد هست. این دسته از غذاها برای افرادی که زحمت زیادی در زندگی روزمره میکشن و یا کارهای سنگین بدنی دارن مثل کشاورزان و ورزشکاران، مناسب هست چون اگر غذای لطیف بخورن سریع تحلیل میره و مجبورن از انرژیهای درونی بدن استفاده کنن.
✨معتدل:
برای افراد با مزاج معتدل و فعالیت متوسط مناسب هست و از نظر هضم و جذب نسبت به لطیف و کثیف حالت بینابینی داره.
✨صالح الکیموس:
در اثر هضم این دسته از غذاها خون طبیعی صافی به وجود میاد و اخلاط دیگه به قدر احتیاج تولید میشن. این دسته از مواد غذایی تولید کیموس خوب تولید میکنن مثل آبگوشت
✨فاسد الکیموس:
غذاهایی که اخلاط غیر معتدل از اونها حاصل میشه و در صورتی که با مقادیر زیاد و مکرر از اونها استفاده بشه باعث ایجاد بیماری میشن.
✨کثیرالغذا:
غذایی که مقدار زیادی خلط ایجاد میکنه و در صورت هضم، انرژی زیادی تولید کرده و بدن مدت قابل توجهی از مصرف غذای مجدد بی نیاز میشه.
✨قلیل الغذا:
غذایی که انرژی کمتری داره و فقط شکم پر کن هستش.
✨متوسط الغذا:
ما بین کثیر الغذا و قلیل الغذا هستش.
دیدگاهتان را بنویسید